© 2019 by Studio 15b

PO Box 750, New Farm QLD 4005 | t

0438 134 875

| e

FEATURE PROJECT | 2014 HIA + DIA AWARD WINNER!

Residence | 70s - The Golf House

 

This new home is located within an established residential suburb of Brisbane over looking a beautiful treed golf course.  It has been designed for a retired couple with a large family who visit from Brisbane and abroad.  A single storey design was incorporated which enables ease of travel throughout the home with no internal stairs.  The design aims to take advantage of the outlook beginning with the first moment you step inside the front door.  The entry space divides the home between the private spaces such as bedrooms and bathrooms from the public zones of open planned living, dining and kitchen.  Visitors are welcomed with a view from the entry directly down the centre of the exterior swimming pool and the treed outlook beyond.  The spotted gum polished timber floor follows your view and continues externally to the pool decking.  The double volume entry space is flanked by a stone clad blade wall running outside to inside with openings framed in thick reveals of timber veneer.  High level glazing ensures it is a natural light filled space.  The extra large lighting feature bobs within the void and becomes moon-like at night.  |Photography by Christopher Frederick Jones|