FEATURE PROJECT | MAJOR ALTERATIONS & ADDITIONS

Residence | Paddington Pad

Starting life as a small workers cottage on a sloping site at Paddington, Brisbane – this home was in desperate need of some TLC.  Our clients wanted to take the big step of moving closer to the city after spending many years in the suburbs.  Their brief was to create a home that included spaces for themselves and their older children, but also to create a connection between the home and the outdoors with space for entertaining.

From the street, our design of this home sits seamlessly within its context, while incorporating the modern necessities such as double garage and an inviting entry.  The rear however is a modern reinvention with a distinctive bold sloping window frame.  The home is fully opened to the rear treed view with a double volume space that can be seen from the main bedroom suite.

It was important to keep on budget by not allowing the size of the home to get excessive.  Studio 15b has worked hard on the planning to ensure there is minimal wasted space.  For example, the new internal stair was designed to sit over the garage space which assisted in keeping the planning compact, while giving space to entertaining areas.  The stairs are a focal point of the open planned living zone, with the black painted steel zig zag stringer giving the stair its quirky feel.  It sits within the largely bright white interiors.

The large timber rear sliding doors open the home to the outdoor living and clear plunge pool, which is perfect on a summer’s day. |Photography by Angus Martin|

_DSC1068
_DSC1062
_DSC1066
_DSC1058
_DSC1040
_DSC1054
_DSC1043
_DSC1033
_DSC1030
_DSC1035
_DSC1020
_DSC0998
_DSC1013
_DSC1003
_DSC0981
_DSC0983
_DSC0978
_DSC0944
_DSC0953
_DSC0968
_DSC0936
_DSC0926
_DSC0920
_DSC0891
_DSC0905
_DSC0899
_DSC0889
_DSC0883
_DSC0902

PO Box 750, New Farm QLD 4005 | t

0438 134 875

| e

mail @studio15b.com.au

© 2020 by Studio 15b